3 Aralık 2013 Salı

Yazılım Dersi

Günümüzde yazılım teknolojilerine verilen önem hızla artmaktadır. Bununla beraber yetişmiş yazılım uzmanı yada yazılım operatörü yeteri kadar bulunmamaktadır. Ülkemizde yakın zamana kadar verilen bilgisayar derslerinin yerini “Yazılım dersi” almıştır. Artık Word-Excel-Windows Kullanımı gibi konular mevcut öğrenci potansiyelimize çekici gelmediği gibi, yardımcı da olmamaktadır.

Öğretimde yazılım dersi kişinin düşünce becerilerine olağanüstü katkıda bulunacağı gibi düşük iş kurulum maliyetleriyle yüksek getiri imkânı sunmakta, çalışanlarına refah, ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Nitekim Hindistan yakın zaman için en iyi örnektir. Hindistan 2008 de sadece yazılım ihracatından 47 Milyar dolar gelir elde etmiştir.

MEB sisteminde uygulanan “Yapılandırmacı eğitimin” en önemli ilkelerinden biri öğrenenin ilgilerinden, yaşantılarından, öğrenme birikiminden yola çıkarak öğrenme malzemelerini düzenlemektir. Bu aşamada bir analiz yapıldığında öğrencilerin bir çoğunun Bilgisayar Yazılım Ürünlerinden (Bilgisayar Oyunları, Facebook, Twitter) bahsedeceği görülmektedir. Yani bilgisayar teknolojisine bu kadar ilgili bir nesli “Yazılım Dersi” ile daha ileriye götürmek olumlu bir hedef olmasının yanında, ülke ekonomisi açısından yüksek fayda imkanlarının yakalanması anlamına da gelecektir.

Yazar: Abdullah DAMAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder