17 Haziran 2016 Cuma

BU YAZ NELER YAPMALI

Değerli öğrencilerim,

Hepinize öncelikle bu yıl emeklerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Çok güzel zamanlar geçirdik, çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Hepimizin emekleri, sizin gelişiminizi sağlamak mesleki bilgileri edinip kullanmanız içindi.

Her gün gelişen bir teknoloji artık bizi karşı konulamaz bir gelişimin içine atmıştır. Artık ne iş olursa olsun herkes kendini geliştirme ve teknolojiye ayak uydurma durumuna gelmiştir. Bunun için sürekli olarak mesleki bilgilerimizi geliştirmeliyiz. Projeler üretmeli ve bu ürettiğimiz projeleri kullanmalı ülkemize katkı sağlamalıyız. Üreten Türkiye için siz değerli gençlerin emekleri çok önemlidir.

Bu yaz size bazı önerilerim olduğu için bu yazıyı yazdım. Öncelikle gelecek hedeflerinizi gözden geçiriniz. Bir hedefiniz yoksa bir kağıda yapmak istediklerinizi, gelmek istediğiniz konumları yazınız. 1 yıl, 2 yıl, 5yıl sonra ne yapmak istiyorsunuz. Hedeflerinizi belirledikten sonra hedefleriniz için çaba göstermeli, araştırmalı ve hedeflerinizi gerçekleştirmeliyiz.

Elbette tatil yapın. Ama lütfen evde saatlerce kalarak değil. Doğayı yaşayın. Hissedin. Gezin. Ailenizle zaman geçirin. Bayram geliyor büyüklerinize gidin.

Üniversite sınavları düşünüyorsanız. Korkmayın. Gerçekçi bir hedef belirleyip çok çabalarsanız başarmanız kolay olacaktır. Benim önerim çok çalışın. Çok çalışın ki gelecekte başkası istediği için değil kendiniz istediğiniz için çalışın.

Şunu da unutmayalım, üniversite, meslek sahibi olmak içindir. Sizin bir mesleğiniz  var. Mesleğinize değer verip her gün küçükte olsa kendinizi geliştirin. Göreceksiniz bir gün bu işinize yarayacak.

Hepiniz benim için çok değerlisiniz. Hepinize çok teşekkür ederim.

İyi tatiller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder