23 Mart 2016 Çarşamba

SANAYİ 4.0

Sanayi 4.0 ile ileri teknoloji  ürünler, robotlar, makinelerin birbiriyle iletişimi, akıllı fabrikalar, akıllı evler vb. neredeyse tüm hayatımız akıllı cihazların etkisi altına girecektir. Bu durum 20 yıl içeresinde şu anki işlerin yaklaşık yarısı olmayacağı öngörüsünü getirmiştir. Bu yüzden şirketlerimiz ve insanlarımız yeni sanayi devriminin niteliklerine uyum sağlamalı ve kendini sürekli geliştirmelidir.



M2M ile tüm elektronik cihazlar birbiriyle iletişim kurarak akıllı tarım, akıllı ev, akıllı fabrika, yapay zekaya sahip robotlar hayatımıza girecektir.


Üretimi yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayacak projeler üretilmelidir. Yenilebilir enerji, enerjinin doğru kullanımı, akıllı sistem tasarımlarını kendimiz gerçekleştirmeliyiz. Dünya da hızla yayılan maker akımı ile çok küçük yaştan proje üreten yeni nesiller oluşturulmaya başlanmıştır. Ülkemize değer katmak için, geleceğimiz için programlama, tasarım ve projeler yapmalıyız.
M2M, Nesnelerin İnterneti, Sanayi 4.0 denilen bu yeni dünyada “Üreten toplum olmalı, çok araştırmalı, çaba göstermeli ve projeler üretmeliyiz”.

Abidin CAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder